NIEUW! Word jij ook één met de natuur? Bouw een prachtige boomhut en leef hoog in de bomen! Arborius installeert vanaf nu jouw ecologisch nest in samenwerking met Trees & People. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op www.treesandpeople.com

SNOEIEN

Er zijn verschillende manieren om een boom te snoeien, zoals begeleidingssnoei. Deze vorm van snoeien helpt jongvolwassen bomen om een rechte stam en evenwichtige kruin te ontwikkelen. Bij onderhoudssnoeiwerk focussen we ons op het innemen van de kruin en het verwijderen van dood hout, zo creëer je meer lichtinval in huis en tuin.

VELLEN 

Als laatste optie kunnen we de boom verwijderen op een veilige en gecontroleerde manier.
We geven bomen alle groei- en overlevingskansen maar soms na beschadiging worden ze beter geveld en verwijderd. Wij hebben de expertise en het aangepaste materiaal om snel en veilig bomen te vellen.

STORMSCHADE

Bij stormschade kunnen bomen voor gevaar zorgen. Is er na een storm een tak uitgebroken of boom ontworteld dan kunnen wij helpen op een veilige en verantwoorde manier de klus te klaren...

VERWIJDEREN EIKENPROCESSIERUPSEN

Eind mei, begin juni verliezen de rupsen hun brandharen die, onder andere, huidirritatie veroorzaken bij mensen. De nesten snel en zorgvuldig verwijderen is de enige oplossing.

PLANTEN & VERPLANTEN

Als je bomen aanplant zijn er veel factoren die belangrijk zijn. Zoals locatie van de boom, lichtinval, bodemeisen, planttijd en welke soort boom. We kunnen in overleg de juiste keuzes maken voor uw bomenbestand.

STANDPLAATSVERBETERING

Problemen zoals aantastingen of verminderde groei worden veelal veroorzaakt door een slechte standplaats. Door werken langs de boom, watertekort of bodemverdichting kunnen de wortels beschadigd zijn. Het maken van een juiste diagnose is van groot belang, zodat de juiste behandeling wordt toegepast om deze problemen te verhelpen. Indien mogelijk herstellen wij de natuurlijke habitat van de boom.